Een testrit is steeds onderdeel van een lead. Als u een testrit wil opstellen, moet u dus eerst een lead hebben aangemaakt. Zie FAQ: Hoe kan ik een opportuniteit / lead aanmaken? Hoe volg ik een deal op in het systeem? als u informatie wil over het aanmaken van een lead.

Klik op de knop 'Testrit' op de leadpagina om naar de eerste stap te gaan voor het aanmaken van een nieuwe testrit in het systeem.

CONTACT: selecteer eerst het contact dat de testrit zal maken. Druk dan op de groene knop 'Volgende'.

VOERTUIG: vul vervolgens de basisgegevens in over de auto waarmee gereden zal worden, en eventueel een opmerking. Druk op 'Volgende'.

WANNEER: geef tenslotte aan wanneer de testrit aanvangt en wanneer ze afgelopen zal zijn. Als u de duurtijd aangeeft kan het systeem automatisch de eindtijd berekenen aan de hand van de aanvangstijd. Druk dan op 'Opslaan'.

U komt terecht op een pagina voor de testrit. Onder de tabs 'CONTACT', 'VOERTUIG' en 'PLANNING' kan u de gegevens die zijn ingegeven nog eens bekijken of aanpassen door bovenaan rechts op het potloodicoontje te klikken. Indien het contact toch niet is langsgekomen op het voorziene tijdstip voor de testrit, kan u dit aangeven onder 'PLANNING'.

Rechts kan u klikken op 'CONTRACT' om de gegevens van de testrit in een eenvoudige vorm van contract te downloaden op PDF. U kan de registratie van de testrit ook verwijderen via 'VERWIJDEREN' of aangeven wanneer de testrit daadwerkelijk is gestart door op 'START' te klikken. Het tijdstip waarop u op de knop drukt wordt dan vermeld op de leadpagina als startpunt voor de testrit, en ook wanneer u naar deze pagina terugkeert en op 'GESTOPT' drukt zal dit eindpunt voor de testrit vermeld worden op de leadpagina. Vanaf dan is de testrit officieel geregistreerd en onderdeel van de geschiedenis van deze lead, u kan de testrit dan niet meer bewerken.