Lead Parsing

Gewijzigd op Fri, 18 Nov 2022 om 08:30 AM

Bij deze artikel zult u meer over de mogelijkheden van uw Carflow account leren. Om al uw leads van de Belgische autoportalen (Autoscout24, 2dehands en GoCar) in uw Carflow account te ontvangen, dient u een automatische doorschakeling naar uw mailbox in te stellen met een e-mailadres dat u in uw Carflow account terugvindt.

Lead en e-mail configuratie

Carflow account configureren

1. klik op de knop 'Verkoop'

2. Pas het veld 'Zet ontvangen e-mails om in leads' en vul een e-mailadres in

Wanneer een klant een contactformulier invult op een van de portalen, ontvangt u als verkoper een info e-mail. Als u dat wenst, kunt u deze e-mails automatisch laten omzetten in leads die in Carflow Manager verschijnen (als leadbeheer deel uitmaakt van uw abonnement).

Activatie van automatische e-mail doorschakeling

Hou je Carflow e-mailadres bij de hand.

Afhankelijk van het e-mailsysteem dat u gebruikt, Gmail of Outlook, moet u nu de volgende stappen volgen:

U gebruikt Gmail :

https://support.google.com/mail/answer/10957?hl=nl

1. Klik op de instellingen knop
2. klik op 'Forwarding and POP/MAP

3. 'Creating a filter'

4. From: bv. no-reply@rtm.autoscout24.com en klik op 'search'

5. Kies dan 'Forward it' - add forwarding adress

6. Daarna wordt u naar een andere pagina gestuurd om een e-mailadres in te geven, deze e-mailadres moet dezelfde zijn als de e-mailadres in uw Carflow account (7)

8. Nu kunt "doorschakelen" aanvinken

9. Druk op "filter creĆ«ren "

U gebruikt Outlook Web:

1. Ga naar de instellingen aan de rechterkant van uw scherm

2. klik op "View all Outlook settings"

3. klik op "Email" en daarna op "Rules"/"Regels" (4)

5. geef bij de eerste lijn "Media partners" of "Leads van Autoscout" in en kies de mailadres van de media partner, bv. voor AS24 is het no-reply@rtm.autoscout24.com

6. kies voor "Redirect to"/"Omleiden naar" en geef uw e-mailadres, deze e-mailadres moet dezelfde zijn als de e-mailadres in uw Carflow account

8. Save/ opslaan

Engels voorbeeld

Nederlands voorbeeld

U gebruikt de Outlook app:

1. Ga eerst naar bestand

2. klik op 'Regels en waarschuwingen beheren'.

3. klik op 'Nieuwe regel'.

4. Druk dan op 'Regel toepassen op berichten die ik ontvang' en klik dan op 'volgende'.

5. klik op 'afkomstig van personen of openbare groep'.

6. Klik van onder op 'personen of openbare groep' om de regel te kiezen.

7. Geef de email adres van de media partner, bv: no-reply@rtm.autoscout24.com en klik daarna op volgende

9. Klik dan op 'personen of openbare groep' om te kiezen naar waar deze emails verzonden kunnen worden.

10. Geef de email adres van uw Carflow account in.

11. De regel werd aangemaakt!