Lead Parsing

Gewijzigd op Mon, 23 Jan 2023 om 10:30 AM

Zodra een klant een contactformulier invult op een van de portalen, ontvangt u als verkoper een info e-mail.

Met de volgende instructies kunt u deze e-mails automatisch laten omzetten in leads die in Carflow Manager verschijnen (als leadbeheer deel uitmaakt van uw abonnement). Dit bespaart u veel manueel werk en versterkt het overzicht dat u heeft in de leadopvolging.

Ondersteunde media portalen per land:

BE:

• Autoscout24
  • 2dehands
  • GoCar
  • Je kan ook leads van Vroom ontvangen in Carflow. Dit wordt geactiveerd door een checkbox in de instellingen van uw Vroom account - dit moet u zelf doen.

NL:

• Autotrack
  • Autoscout
  • ViaBovag
  • Autokopen
  • Autoroute
  • Nederlandmobiel

STAP 1: Activatie van automatische e-mail omleiding

De lead parsing werkt enkel met een omleiding (redirect) regel. Deze instelling kan in uw emailprogramma in browser worden ingesteld, maar voor office365 enkel op server niveau en niet via een e-mail desktop applicatie

U dient een omleiding in uw mailbox in te stellen met een e-mailadres dat u in uw instructie email terugvindt. Dit is uw interne nummer binnen Carflow en de mailbox gaat dit herkennen als uw stockmodule.

Hieronder kan u de stappen opvolgen die voor u van toepassing zijn:

U gebruikt een Gmail account:

https://support.google.com/mail/answer/10957?hl=nl

1. Log u in op gmail.com met de gebruikersnaam en wachtwoord van de mailbox waar u de leads van de media portalen ontvangt.

2. Klik op de instellingen knop

3. klik op 'Forwarding and POP/MAP'

4. 'Creating a filter'

5. From: bv. no-reply@rtm.autoscout24.com en klik daarna op "Create filter" en daarna (6) op "add forwarding address"

7. Daarna wordt u naar een andere pagina gestuurd om een e-mailadres in te geven, deze e-mailadres moet dezelfde zijn als de e-mailadres in uw Carflow account (7)

8. Nu kunt u "Forward it" (omleiden naar) aanvinken

9. Druk op "Create filter" (filter creëren)

U gebruikt een Microsoft account:

1. Log u in op outlook.com met de gebruikersnaam en wachtwoord van de mailbox waar u de leads van de media portalen ontvangt.

2. Ga naar de instellingen aan de rechterkant van uw scherm

3. klik op "View all Outlook settings"

4. klik op "Email" en daarna op "Rules"(regels) (4)

5. geef bij de eerste lijn "Media partners" of "Leads van Autoscout" in en kies de mailadres van de media partner, bv. voor AS24 is het no-reply@rtm.autoscout24.com

6. kies voor "Redirect to" (omleiden naar) en geef uw e-mailadres, deze e-mailadres moet dezelfde zijn als de e-mailadres in uw Carflow account

7. "Save"(opslaan)

Engels voorbeeld

Nederlands voorbeeld

U gebruikt een e-mail van een andere leverancier:

Indien u gebruik maakt van een e-mail account van een leverancier zoals Combell, one.com, proximus, en zo verder,  of indien u een eigen mailserver heeft bij u zaak (exchange), dan dient u de vraag in te dienen aan uw IT beheerder of de technische dienst van de leverancier om de nodige wijzigingen aan te brengen. Carflow kan u hierbij in bijstaan.

Opgelet: in enkele gevallen kan uw mailserver mails tegenhouden.

Pas in dat geval de DKIM en DMARC settings aan naar 'authorize'. Of met andere woorden, stel in dat de mails als betrouwbaar worden beschouwd.