Een offerte is steeds een onderdeel van een lead. Als u een offerte wil opstellen, moet u dus eerst een lead hebben aangemaakt. Zie FAQ: Hoe kan ik een opportuniteit / lead aanmaken? Hoe volg ik een deal op in het systeem? als u informatie wil over het aanmaken van een lead.

Klik op de knop 'Offerte' op de leadpagina om naar de eerste stap te gaan voor het aanmaken van een nieuwe offerte in het systeem.

Eerst moet u registreren welk(e) contact(en) de auto van u aankopen. De contacten die u aan de lead heeft gekoppeld, zullen automatisch ingevuld worden als de kopers. Als u wil, kan u ook contacten toevoegen of verwijderen.

Daarna klikt u op 'NIEUW VOERTUIG' of 'OCCASIE' om een overzicht te krijgen van de voertuigen die in uw account als nieuw, dan wel als tweedehands geregistreerd staan. U kan dan naar specifieke voertuigen zoeken via de zoekbalk en bovenaan wisselen tussen verschillende overzichten ('NIEUW', 'CONFIGURATOR', 'TWEEDEHANDS’). Per offerte kiest u één auto die verkocht zal worden door het vakje links aan te vinken. Klik op het voertuig om naar de verkooppagina te gaan.

Hier kan u instellen of u de auto met een bepaalde korting of met extra accessoires verkoopt. U kan ook opmerkingen over de verkoop toevoegen. Als u een ander voertuig wil kiezen, klikt u linksboven op 'TERUG' om weer naar het overzicht te gaan. Als de verkooppagina er goed uitziet, klikt u bovenaan rechts op de groene knop 'OPSLAAN' om de offerte voor deze auto aan te maken.

U wordt automatisch naar de offertepagina voor dit voertuig geleid. Bovenaan ziet u de code voor de offerte en de opportuniteit waar ze deel van uitmaakt, rechts daarvan ziet u een knop waarmee u de status van deze offerte kan aangeven (In Behandeling, Gewonnen of Verloren). U ziet de 'Geselecteerde contacten' voor de offerte, de 'Geldigheid' van de offerte, algemene informatie over het te verkopen voertuig, het eventueel over te nemen voertuig van de klant (dat u hier ook kan toevoegen) en informatie over de financiering. Als u de prijs van de aangeboden auto wil verminderen aan de hand van de prijs die u biedt voor de auto die u van de klant overneemt, dan klikt u het vakje links van de overname-auto aan.

Waar een potloodicoontje staat, kan u de gegevens op de pagina wijzigen. Aan de rechterkant van de pagina vindt u tenslotte een aantal knoppen terug waarmee u acties kan uitvoeren.

Printericoontje 'OFFERTE': klik hier om een PDF te downloaden met de basisinformatie over het aangeboden voertuig.

Papiericoontje 'BESTELBON': klik hier als de offertegegevens in orde zijn en u er een bestelbon uit wil opmaken.

Apenstaartje 'EMAIL': klik hier om vanuit CFM een voorbereide e-mail op te stellen naar de klant met de offerte of bestelbon voor de betrokken wagen in bijlage. Andere contacten en ontvangers kunnen ook toegevoegd worden.

Sleutelicoontje 'RESERVEREN': klik hier om te specifiëren voor hoeveel dagen de klant dit voertuig reserveert. De prijs die met deze duurtijd overeen komt, stelt u in onder Instellingen > Verkoop > Reservaties.

Paraplu-icoontje 'VERZEKERING': klik hier om een verzekering op te stellen bij deze offerte in de volgende drie stappen.

1. KLANT: Als er meerdere contacten zijn, duid dan bovenaan het juiste contact aan voor wie deze verzekering wordt opgesteld. Vul alle relevante informatie in over de verzekeringsnemer (als er een andere hoofdbestuurder is, kan u ook de gegevens van deze persoon aanvullen door het vakje 'Andere hoofdbestuurder' aan te vinken). Geef ook aan hoeveel jaar de auto schadevrij is als het een tweedehands auto is. Onderaan kan u eventuele gebeurtenissen in de schadehistoriek registreren. Klik rechtsboven op 'Volgende' om door te gaan.

2. VOERTUIG: Vul alle relevante gegevens in over het te verzekeren voertuig (de velden met een rood vierkantje zijn verplicht). Onderaan kan u informatie geven over de mogelijkheden die de auto biedt met betrekking tot antidiefstal, aanhangwagens en caravans.

3. PRODUCTEN: Hier kan u een verbinding vinden met de bank om de verzekering en prijzen te regelen. Klik tenslotte op 'Opslaan' als u klaar bent om de verzekering toe te voegen.

Bladenicoontje 'KOPIEER': klik hier als u een kopie van deze offerte wil aanmaken bij de huidige opportuniteit.