Een overname is steeds een onderdeel van een lead, omdat het over een soort deal gaat. Als u een overname wil toevoegen, moet u dus eerst een lead hebben aangemaakt. Zie FAQ: Hoe kan ik een opportuniteit / lead aanmaken? Hoe volg ik een deal op in het systeem? als u meer informatie wil over het aanmaken van een lead.

Klik op de knop 'Overname' op de leadpagina om naar de eerste stap te gaan voor het aanmaken van een nieuwe overname in het systeem.

Stap 1: Contact

Eerst moet u registreren van welk contact u een auto overneemt. De contacten die gekoppeld zijn aan de lead zullen onmiddellijk aangeboden worden als suggesties. Merk op dat u maar één contact kan aanduiden als de oorspronkelijke eigenaar van de auto. Klik op het contact dat u wil toevoegen. Wanneer het juiste contact is geselecteerd, klikt u op de groene knop 'VOLGENDE' aan de rechterkant.

Stap 2: Voertuig

Hier kan u alle gegevens invullen over het voertuig dat u overneemt. Vul zeker de velden in waar een rood vierkantje bij staat, want deze velden zijn verplicht.

Vanaf stap 2 zijn er rechts een aantal knoppen beschikbaar. Als u andere relevante gegevens omtrent de aangekochte auto wil aanvullen zoals foto’s, opties, schade en administratie, dan kan u de knoppen 'VOLGENDE' en 'VORIGE' gebruiken om naar de andere stappen te navigeren.

Als u alle gegevens heeft ingevuld waarmee op dit moment een nieuwe pagina voor het overnamevoertuig aangemaakt mag worden, en als u graag van hier terug wil keren naar de leadpagina, dan drukt u op 'OPSLAAN'.

U kan de onderste knop 'VRAAG BIEDINGEN' gebruiken om de voertuiggegevens die u tot nu toe heeft ingevuld op te slaan, een nieuwe pagina voor dit overnamevoertuig aan te maken en naar het onderdeel 'BIEDINGEN' gaan op de overnamepagina.

Stap 3: Foto & Video

Via de knop met het groene plusteken kan u een afbeelding toevoegen vanaf uw computer of een eraan verbonden apparaat. In het tekstvak eronder kan u een Youtube- of Vimeo-link zetten.

Stap 4: Opties

Hier kan u aanduiden welke opties aanwezig zijn op het voertuig.

Stap 5: Schade

Indien de auto beschadigd is of er andere opmerkingen kunnen gemaakt worden over de staat van het voertuig, dan kan u deze hier registreren.

Stap 6: Administratie

Hier kan u de vraagprijs van de klant, de prijs van de schatter, de prijs die u aan de klant biedt en het BTW registreren. Als de leveringsdatum is vastgelegd, kan u deze ook ingeven. Indien nodig kan u ook opmerkingen registreren.