Lead/opportuniteit manueel toevoegen

Gewijzigd op Mon, 05 Dec 2022 om 11:26 AM

Korte uitleg over hoe een opportuniteit/lead aanmaken in uw Carflow account.

OPTIONEEL: BIJHOUDEN WAAR EEN OPPORTUNITEIT VANDAAN KOMT

Voordat u een opportuniteit/lead aanmaakt om een mogelijke deal op te volgen, is het handig om te weten dat u bij elke lead gemakkelijk de bron kan registreren. Hiermee wordt bedoeld: komt deze lead van de showroom, een specifieke website, een bepaald mediaplatform…? Als dit nauwkeurig wordt bijgehouden, kan u onder Inzichten achteraf bekijken waar al uw geregistreerde leads daadwerkelijk vandaan zijn gekomen.

U kan eerst zelf alle bronnen specificeren waar u gebruik van maakt, vanuit uw instellingen.

1. Klik hiervoor op het tandwiel icoontje in de grijze balk bovenaan en kies ‘Verkoop’.

2. Op de tab ‘OPPORTUNITEITEN’ scrollt u dan naar beneden tot ‘Lead bronnen’ en klikt u op het potloodje rechts om deze te bewerken. U kan de daar vermelde bronnen aanpassen of verwijderen en nieuwe bronnen toevoegen – deze kan u dan later snel en gemakkelijk in een menu selecteren wanneer u een opportuniteit aanmaakt in het systeem.

Let op! Als u koppelingen heeft tussen Carflow en andere media portalen vanwaar leads automatisch binnenkomen, dan zal het systeem automatisch een 'bron' voor de mediapartner toevoegen aan de binnengekomen lead. Voor automatisch binnenkomende leads hoeft u dus geen bron aan te maken.

EEN NIEUWE OPPORTUNITEIT AANMAKEN

1. klik op het plus icoontje

2. klik op Lead

3. Vul al de nodige informatie in

• Check eerst als de contactpersoon al in uw systeem bestaat dan creëert u deze niet dubbel (1) - indien deze nog niet in uw systeem bestaat gelieve een nieuwe contact te creëren (2)
  • Kies een 'Bron' (hier kan u gebruik maken van de door u gemaakte "bronnen" die wij hierboven uitleggen) (3)
  • Vul de vraag van de klant onder ' Beschrijf de klantvraag' (4)
  • Onder 'Toepassen aan' kan u deze lead ineens aan iemand toewijzen (5)

4. kies tussen 'Voeg een offerte toe', 'Voeg een proefrit toe', 'Voeg een overname toe'

En uw opportuniteit/lead is gecreëerd !