Druk op de blauwe plusknop, druk dan op de knop ‘Opportuniteit’.

Om een lead aan te maken in het systeem, moet u deze koppelen aan een bepaald contact (een persoon of bedrijf). Dit laat het systeem toe om de leads te ordenen zodat u deals en afspraken met dezelfde persoon of hetzelfde bedrijf gemakkelijk kan bijhouden en opvolgen.

Vul het contact dat u wenst te koppelen eerst in in de zoekbalk 'Naam' om te controleren dat het contact al bestaat in het systeem. Als u het contact in de resultaten terugvindt, kan u op het zoekresultaat klikken om dit contact te koppelen.

Als u het gewenste contact niet terugvindt in de resultaten, dan kan u op de blauwe knop 'Contact Toevoegen' klikken om via een formulier een nieuw contact aan te maken.

CONTACT: hier kan u de juiste titel selecteren (de aanspreking voor een persoon, dan wel de aanduiding 'Bedrijf'), de naam (en voor een bedrijf, het rijksregisternummer) en contactgegevens ingeven. Minstens één e-mailadres of telefoonnummer voor het contact is vereist. U kan ook een adres bijhouden.

FINANCIEEL: hier kan u een BTW-percentage en BTW-nummer voor de klant bijhouden.

CATEGORIEËN: als het contact tot de Opel-groep behoort, kan u hier aangeven tot welk segment het contact behoort en welke fleet code deze heeft.

OVERZICHT MARKETING OPT-INS PER KANAAL EN PER VERZENDER: hier kan u bijhouden langs welke soort communicatiemethode(s) en van welke afzender(s) het contact eventueel marketinginformatie wou ontvangen. Ook kan u hier (als het over een persoon binnen een bedrijf gaat) aangeven welke functie hij/zij heeft in het bedrijf, tot welk bedrijf hij of zij behoort, de geboortedatum en leeftijd, en de contactgroep(en) waartoe hij/zij behoort. U kan ook opmerkingen toevoegen.

Helemaal onderaan kan u aanvinken dat het contact 'Is geblokkeerd'. Wanneer een contact geblokkeerd is, kan het niet gekoppeld worden aan een lead / opportuniteit: zo voorkomt u dus dat er een deal wordt gemaakt met dit contact via CFM. U kan dit ook later instellen.

Klik op ‘Opslaan’ om dit contact aan te maken en meteen te koppelen aan de nieuwe lead.

Eens u een bepaald contact heeft gekoppeld, kan u de rol van dit contact aangeven als het verbonden is aan een bedrijf en eventueel ook een ander contact koppelen of een contact verwijderen. Als er al bestaande leads gekoppeld zijn aan dit contact, krijgt u een overzicht van die leads. Als eenzelfde klant al via eenzelfde weg interesse heeft geuit, is het vaak beter een bestaande lead uit te breiden dan wel een nieuwe lead aan te maken - anders kunnen de salesgegevens gaan afwijken gezien verschillende leads als apart worden behandeld, terwijl het toch over dezelfde klant gaat. Als u toch een nieuwe lead wil maken, dan kan u onderaan klikken op deze optie.

Eens alle gewenste contacten gekoppeld zijn, dan kan u kijken naar het segment 'Klant Informatie'.

Hier kan u omschrijven waar het contact precies in geïnteresseerd is of wat hij/zij wil, en aangeven waar deze lead vandaan komt: heeft de persoon of het bedrijf interesse gekregen via de showroom, een website, ....?

Klik tenslotte op 'Opslaan' om je te laten leiden naar de pagina van deze nieuwe lead in het overzicht Leads.