Let op: Dit artikel is gebaseerd op de Expert-versie van Carflow Manager. Mogelijke functionaliteiten hangen af van uw licentie en/of de rechten die u zijn aangewezen.
Als u geen toegang heeft tot een specifiek onderdeel van uw pakket neem dan contact op met de verantwoordelijke van het admin-account of onze support afdeling.

DE VOORWAARDEN VOOR HET GEBRUIK VAN LABELS

Carflow biedt de mogelijkheid om prijslabels zoals bijvoorbeeld 'meest verkocht', en promolabels zoals ‘lentedeals’ bij een gepubliceerde auto toe te voegen om te vertonen aan klanten, wanneer u de auto publiceert naar een plugin die het gebruik van labels ondersteunt.

Indien u niet zeker bent of de website of plugin waarnaar u wil publiceren van die functionaliteit gebruik maakt, neemt u best eerst contact op met het agency dat de website of plugin beheert om zeker te zijn dat zij de informatie omtrent labels vanuit Carflow-publicaties inlezen én dat ze deze bij de auto vermelden.

Als dat zo is, hoeft u de labels maar aan te maken in het systeem en toe te voegen aan het juiste voertuig, en dan zal de klant ze automatisch te zien krijgen op het online auto-overzicht van de plugin wanneer u het voertuig publiceert. De plugins die Carflow zelf maakt, laten standaard de labels zien.

Als u dus publiceert naar een plugin die labels ondersteunt, dan is de eerste stap het aanmaken van alle gewenste labels via instellingen, en de tweede stap is het toevoegen van de gewenste labels aan elk voertuig.

EERSTE STAP: AANMAKEN

Klik op het tandwielicoontje in de rechterbovenhoek en kies 'Stock' om naar de instellingen omtrent Stock te gaan.

U komt zo op de tab met algemene instellingen van Stock, aangeduid door 'ALGEMEEN' bovenaan. Klik op de tab 'LABELS' bovenaan om naar de instellingen omtrent labels te gaan.

Opmerking: op de pagina LABELS kunt u bij 'Klanten tags' korte staakwoorden ingeven die helpen om een voertuig in Carflow Manager terug te kunnen vinden. Deze tags hebben echter niets te maken met wat de klant te zien krijgt.

Zoals u kan zien staan daaronder instellingen voor prijslabels en promolabels.

Promolabels zijn zoals de naam aangeeft specifiek bedoeld voor promoties, terwijl prijslabels meer algemene labels zijn. Om een label aan te maken of bestaande labels aan te passen klikt u op het potloodicoontje rechts om één van deze secties te gaan bewerken.

Om een nieuw label te creëren, klikt u eerst op de groene knop met het witte plusteken links. U kan een Franse en Nederlandse benaming ingeven voor het label onder Frans (BE) en Nederlands (BE), en specifiëren in welke kleur de tekst en de achtergrond van het label weergegeven zullen worden. Het VOORPROEFJE geeft een visueel voorbeeld van hoe de kleur van de tekst en de kleur van de achtergrond voor het label eruit zullen zien.

Om een label te verwijderen, klikt u rechts op het cirkeltje met een 'X'.

Merk op: als u de labels bewerkt, zullen uw gepubliceerde voertuigen automatisch opnieuw gepubliceerd worden om eventuele veranderingen in de labels door te voeren!

Wanneer u klaar bent klikt u onderaan op 'Opslaan', of als u de wijzingen toch liever niet opslaat klikt u op 'Annuleren'. Het voorproefje toont steeds de huidig ingestelde kleurencombinatie.

TWEEDE STAP: TOEVOEGEN

Onder Stock zoekt u het voertuig op waar u één of meer labels aan wil toevoegen.

Klik op het gewenste voertuig in de resultaten. Op de voertuigpagina klikt u op de tab 'Prijs'.

Bij het onderdeel 'VERKOOP PARTICULIER' ziet u bij 'PRIJS' een aantal velden. Het meest rechtse is 'Kies Label'. Bij 'PROMOTIE' staat ook rechts een veld genaamd 'Kies Label'. Hier kan u dan één van de labels selecteren die u heeft aangemaakt onder de instellingen, wanneer u de pagina bewerkt.

• Klik op 'Aanpassen' in het balkje onderaan
  • klik dan op het menu onder 'Kies Label' om een label te kiezen.
  • Als u geen label wil gebruiken, dan kan u in het menu klikken op 'Selecteer label'.
  • Als u klaar bent klikt u onderaan op 'Opslaan', of klik als u de wijzigingen ongedaan wil maken op 'Annuleren'.

Om deze labels tenslotte te laten verschijnen op plugins die ze inlezen, moet het voertuig uiteraard ook naar die plugins gepubliceerd worden. Controleer eventueel ook de publicaties van het voertuig.