Labels aan wagens toevoegen

Gewijzigd op Mon, 08 May 2023 om 10:34 AM

Hierbij een korte uitleg hoe u een label kunt toevoegen aan een wagen om deze op de website en/of media portalen zichtbaar te maken.

DE VOORWAARDEN VOOR HET GEBRUIK VAN LABELS

Carflow biedt de mogelijkheid om prijslabels zoals bijvoorbeeld 'meest verkocht', en promolabels zoals ‘lentedeals’ bij een gepubliceerde auto toe te voegen om te vertonen aan klanten, wanneer u de auto publiceert naar een website en media portaal die het gebruik van labels ondersteunt.

Indien u niet zeker bent of de website of media portaal waarnaar u wil publiceren van die functionaliteit gebruik maakt, neemt u best eerst contact op met het agency dat de website of media portaal beheert om zeker te zijn dat zij de informatie omtrent labels vanuit Carflow-publicaties inlezen én dat ze deze bij de auto vermelden.

Als dat zo is, hoeft u de labels maar aan te maken in het systeem en toe te voegen aan het juiste voertuig, en dan zal de klant ze automatisch te zien krijgen op het online auto-overzicht van de plugin wanneer u het voertuig publiceert. De plugins die Carflow zelf maakt, laten standaard de labels zien.

Als u dus publiceert naar een media portaal die labels ondersteunt, dan is de eerste stap het aanmaken van alle gewenste labels via instellingen, en de tweede stap is het toevoegen van de gewenste labels aan elk voertuig.

EERSTE STAP: AANMAKEN

Klik op het tandwielicoontje in de rechterbovenhoek en kies 'Stock' om naar de instellingen omtrent Stock te gaan.

U komt zo op de tab met algemene instellingen van Stock, aangeduid door 'ALGEMEEN' bovenaan. Klik op de tab 'LABELS' bovenaan om naar de instellingen omtrent labels te gaan.

Opmerking: op de pagina LABELS kunt u bij 'Klanten tags' korte staakwoorden ingeven die helpen om een voertuig in Carflow Manager terug te kunnen vinden. Deze tags hebben echter niets te maken met wat de klant te zien krijgt.

Zoals u kan zien staan daaronder instellingen voor prijslabels en promolabels.

Promolabels zijn zoals de naam aangeeft specifiek bedoeld voor promoties, terwijl prijslabels meer algemene labels zijn. Om een label aan te maken of bestaande labels aan te passen klikt u op het potloodicoontje rechts om één van deze secties te gaan bewerken.

Om een nieuw label te creëren, klikt u eerst op het potloodje. U kan een Franse, Nederlandse en Engelse benaming ingeven voor het label onder Frans (BE), Nederlands (BE) en Engels (GB), en specificeren in welke kleur de tekst en de achtergrond van het label weergegeven zullen worden. Het VOORPROEFJE geeft een visueel voorbeeld van hoe de kleur van de tekst en de kleur van de achtergrond voor het label eruit zullen zien.

Om een label te verwijderen, klikt u rechts op het cirkeltje met een 'X'.

Let op! Als u de labels bewerkt, zullen uw gepubliceerde voertuigen automatisch opnieuw gepubliceerd worden om eventuele veranderingen in de label door te voeren!
Wanneer u klaar bent klikt u onderaan op 'Opslaan', of als u de wijzingen toch liever niet opslaat klikt u op 'Annuleren'. Het voorproefje toont steeds de huidig ingestelde kleurencombinatie.

TWEEDE STAP: TOEVOEGEN

Onder Stock zoekt u het voertuig op waar u één of meer labels aan wil toevoegen.

Let op! Als je een label aanmaakt, is het alleen geldig voor de vestiging waar je het hebt aangemaakt. U kunt het dus alleen gebruiken voor wagens in dezelfde vestiging.

Klik op het gewenste voertuig in de resultaten. Op de voertuigpagina klikt u op de tab 'Prijs'.

1. Druk op 'aanpassen'

2. Kies waar u het zichtbaar wilt maken, Dealerwebsite (uw eigen website), Showroom scherm, Externe media (media portaal)

3. Kies Prijslabel

4. Kies Promolabel

5. Klik op 'Opslaan'

Om deze labels tenslotte te laten verschijnen op uw website of media portalen die ze inlezen, moet het voertuig uiteraard ook naar die website en/of media portalen gepubliceerd worden. Controleer eventueel ook de publicaties van het voertuig.

Let op! Het kan enkele momenten duren voor deze zichtbaar zijn bij de website en/of media portalen.