Lead toevoegen

Gewijzigd op Wed, 16 Nov 2022 om 02:33 PM

Hierbij een korte artikel over hoe een lead in uw Carflow account toe te voegen

Hoe een lead toevoegen

Ga naar uw Carflow account en druk op de blauwe plusknop, druk dan op de knop ‘Lead’.

CONTACT INFORMATIE

Om een lead aan te maken in het systeem, moet u deze koppelen aan een bepaald contact (een persoon of bedrijf). Dit laat het systeem toe om de leads te ordenen zodat u deals en afspraken met dezelfde persoon of hetzelfde bedrijf gemakkelijk kan bijhouden en opvolgen.

1. Vul het contact dat u wenst te koppelen eerst in in de zoekbalk 'Naam' om te controleren dat het contact al bestaat in het systeem.
  2. Als u het contact in de resultaten terugvindt, kan u op het zoekresultaat klikken om dit contact te koppelen.
  3. Als u het gewenste contact niet terugvindt in de resultaten, dan kan u op de blauwe knop 'Contact Toevoegen' klikken om via een formulier een nieuw contact aan te maken.

• Velden met een asterisk moeten verplicht ingevuld worden alvorens verder te kunnen gaan.
  • Er moet minstens 1 e-mailadres of telefoonnummer gekoppeld worden.

LEAD INFORMATIE

Geef aan via welk kanaal de klant binnen is geraakt.

U geeft hier ook, verplicht, aanvullende informatie aan betreffende de klantenvraag.

HISTORIEK VAN DEZE LEAD

Hier krijgt u de optie om voorafgaande informatie toe te voegen.

In de volgende handleiding zullen we deze 3 formulieren ontleden.

Als er al bestaande leads gekoppeld zijn aan dit contact, krijgt u een overzicht van die leads. Als eenzelfde klant al via eenzelfde weg interesse heeft geuit, is het vaak beter een bestaande lead uit te breiden dan wel een nieuwe lead aan te maken - anders kunnen de salesgegevens gaan afwijken gezien verschillende leads als apart worden behandeld, terwijl het toch over dezelfde klant gaat.

Als u toch een nieuwe lead wil maken, dan kan u onderaan klikken op deze optie.

Klik tenslotte op 'Opslaan' om u te laten leiden naar de pagina van deze nieuwe lead in het overzicht Leads.