Bepaalde verkoopwebsites bieden bij een voertuig de mogelijkheid aan voor een klant om de dealer te contacteren. De klant vult dan zijn of haar gegevens in en stelt een bericht op. Als u de verkoper bent, wordt dit bericht normaal gezien naar een e-mailadres gestuurd dat u heeft opgegeven. Als u wil, kan u ervoor zorgen dat deze e-mails automatisch omgezet worden naar leads die in Carflow Manager verschijnen (als lead management onderdeel is van uw abonnement). Er zijn twee mogelijke manieren waarop dit geregeld kan worden; lees ze even na voordat u een beslissing maakt.

OPTIE 1: U geeft uw eigen e-mailadres op aan de mediapartner, zodat de berichten altijd EERST bij uw e-mailadres aankomen. U (of een medewerker met de nodige kennis) stelt uw e-mailsysteem dan in zodat berichten van de mediapartner(s) telkens ook vanuit uw mailbox worden doorgestuurd naar een specifiek e-mailadres van Carflow, dat doorgegeven moet worden door de programmeurs bij Carflow. Het systeem van Carflow moet de binnenkomende e-mails namelijk via een specifiek geprogrammeerd e-mailadres ontvangen om de informatie van de mail in te lezen en automatisch om te proberen zetten naar een lead. Merk op: afhankelijk van het e-mailsysteem dat u gebruikt, kan het eventueel niet mogelijk zijn of een zeer ingewikkeld proces zijn, om uw mailbox in te stellen zodat de mails van uw mediapartners automatisch doorgestuurd worden.

U kan eventueel iets meer informatie over het automatisch doorsturen van mails vanuit uw mailbox vinden langs één van de volgende links.

Indien u Gmail gebruikt

https://support.google.com/mail/answer/10957?hl=nl

zie ook 'Alleen bepaalde soorten berichten doorsturen' op deze pagina.

Indien u Office 365 gebruikt

https://support.office.com/en-ie/article/forward-email-from-office-365-to-another-email-account-1ed4ee1e-74f8-4f53-a174-86b748ff6a0e (Engels)

Indien u Outlook online gebruikt:

https://support.office.com/en-gb/article/turn-on-automatic-forwarding-in-outlook-on-the-web-7f2670a1-7fff-4475-8a3c-5822d63b0c8e (Engels)

OPTIE 2: U geeft het specifieke e-mailadres van Carflow (doorgegeven door de programmeurs van Carflow) op aan de mediapartner in plaats van uw eigen e-mailadres, zodat het systeem van Carflow de berichten eerst binnenkrijgt en ze onmiddellijk kan proberen omzetten naar leads. Om ervoor te zorgen dat u ook steeds op de hoogte blijft, gaat u in Carflow Manager naar Instellingen > Verkoop > tab OPPORTUNITEITEN, en bij het onderdeel 'Zet inkomende emails om in leads' klikt u op het potloodicoontje en vult u in het veld uw eigen e-mailadres in. Zo zal het systeem u verwittigen telkens het een e-mail heeft ontvangen en dit bericht al dan niet heeft kunnen omzetten naar een lead. Als u deze optie kiest, moeten de mails dus wel eerst door het systeem van Carflow verwerkt worden voordat u er bericht van krijgt.

CONCLUSIE: Als u deze functionaliteit wil gebruiken, contacteert u best eerst het supportteam van Carflow en laat u hen weten dat u binnenkomende emails van mediapartners wil laten omzetten naar leads. Zij kunnen u dan het specifieke Carflow-e-mailadres doorgeven waar de mails naar moeten worden verzonden (ofwel vanuit de mediapartner website, ofwel vanuit uw mailbox) om omgezet te kunnen worden naar leads.