CAR-PASSKOPPELING INSTELLEN

Het is mogelijk een automatische verbinding met Car-Pass tot stand te brengen in Carflow Manager.

Om een connectie te maken met Car-Pass via CFM voor een bepaalde tweedehandsauto, zijn er de volgende voorwaarden:

(1) Uw BTW-nummer moet juist geregistreerd staan in de instellingen.

(2) De logingegevens voor Car-Pass moeten juist geregistreerd staan in de instellingen.

(3) De auto moet goed gepubliceerd zijn, met de juiste voertuiggegevens.

Als aan die voorwaarden voldaan is, kan de link naar Car-Pass geactiveerd worden voor een voertuig.

Om te controleren of de gegevens in orde zijn, neemt u best uw logingegevens voor Car-Pass en uw BTW-nummer bij de hand voor u verdergaat.

BTW-NUMMER INGEVEN IN INSTELLINGEN

Als uw BTW-nummer niet is ingegeven of als er een foutje in is geslopen, kan het systeem uw bedrijf niet automatisch identificeren om de verbinding met Car-Pass aan te vragen. We kijken dit eerst even na.

Van eender welke pagina in Carflow Manager heeft u toegang tot het tandwielicoontje rechtsboven, vanwaar u naar de instellingen kan gaan. Klik op het icoontje en klik dan op 'Algemeen'.

U komt zo op de pagina met instellingen omtrent vestigingen onder de tab 'Algemeen'. Klik op het potloodicoontje rechtsboven om de pagina te gaan bewerken.

Scroll dan naar beneden tot u een onderdeel ziet met de titel 'Wettelijke informatie'. Daar vindt u het verplichte veld ‘BTW NUMMER’. Controleer dat uw BTW-nummer hier goed is ingevuld, en klik dan op de groene knop ‘OPSLAAN’ rechtsboven.

LOGINGEGEVENS CAR-PASS INGEVEN / CONTROLEREN

Als de gebruiker geen (correcte) logingegevens voor Car-Pass heeft ingegeven in CFM, kan CFM geen verbinding maken met de databank van Car-Pass. Het is belangrijk om dit ook na te kijken, zelfs als u de logingegevens al eens eerder heeft ingevuld. Er kan een foutje in zijn geslopen.

Als u de vorige stap net heeft uitgevoerd en nog in de instellingen zit, kan u helemaal bovenaan de pagina klikken op ‘Stock’ (tussen ‘Algemeen’ en ‘Verkoop’).

Anders kan u op het tandwielicoontje rechtsboven klikken, en dan 'Stock' kiezen.

U komt zo op de pagina met algemene instellingen onder de tab 'Stock'. Scroll naar beneden op deze pagina tot u een onderdeel ziet met de titel 'Car-Pass'. Klik op het potloodicoontje naast de titel om de invulvelden onder ‘GEBRUIKERSNAAM’ en ‘WACHTWOORD’ te bewerken.

Controleer dat uw gebruikersnaam voor Car-Pass zonder typfout of extra spatie is ingevuld onder 'GEBRUIKERSNAAM', en dat uw wachtwoord voor Car-Pass ook nauwkeurig is ingevuld onder 'WACHTWOORD'. Als u zeker bent dat de gegevens correct staan, klik dan op 'Opslaan'.

AUTOGEGEVENS CONTROLEREN EN CAR-PASS ACTIVEREN

Naast het feit dat de inloggegevens voor Car-Pass correct moeten zijn, moeten de gegevens bij een voertuig ook juist staan opdat Car-Pass de auto goed kan identificeren en deze kan terugvinden in de databank. U moet dus naar de pagina van het voertuig gaan om de gegevens te controleren. Deze vindt u terug in het overzicht van Stock.

U kan een filter instellen om enkel te zoeken naar tweedehandsvoertuigen in het overzicht. Voor uitleg hoe u dit kan doen, zie FAQ: Hoe vind ik specifieke (soorten) voertuigen terug? Welke zoekmethoden zijn er? Hoe werken filters?.

Klik op de auto die u wil controleren. Belangrijk voor de identificatie door Car-Pass is of de gegevens onder de tab 'Details' goed zijn ingevuld, en dan vooral de gegevens onder 'ALGEMENE SPECIFICATIES'. Controleer zeker ook of het VIN-nummer klopt. Om geaccepteerd te worden door Car-Pass, mogen er bij de kilometerstand vanaf duizendtallen geen ronde getallen voorkomen. Car-Pass veronderstelt dan dat de kilometerstand die u opgeeft een afgeronde benadering is in plaats van het exacte getal, en enkel exacte getallen worden geaccepteerd.

Als de gegevens accuraat zijn, dan kunnen we de gegevens van Car-Pass ophalen. Belangrijk om de gegevens van Car-Pass daarna te doen verschijnen bij publicaties die ze inlezen is uiteraard ook te controleren dat het voertuig naar de juiste online platformen gepubliceerd is, onder de tab 'Publicaties'.

De verbinding naar de gegevens van Car-Pass kan bovenaan rechts op de voertuigpagina teruggevonden worden, net boven de status van het voertuig (in dit voorbeeld is dit de groene status 'TE KOOP').

Om de URL naar de gegevens van Car-Pass op te halen klikt u op de tekst 'Vraag link naar Car-Pass gegevens aan'. Het systeem controleert dan of de auto in de databank van Car-Pass beschikbaar is en zo ja, dan geeft het een URL weer die u naar die pagina in de databank brengt.

Carflow Manager zal dadelijk de Car-Passinformatie doorsturen naar de mediaplatformen waar u het voertuig heeft gepubliceerd. Met deze informatie moeten de websites en plugins op hun beurt een Car-Pass knop beschikbaar maken bij het voertuig waar bezoekers op kunnen klikken.

Als u een wijziging maakt aan de algemene gegevens van dit voertuig in Carflow Manager, dan moet u de link naar Car-Pass voor deze auto opnieuw activeren.

Indien de URL niet opgehaald kan worden omdat de gegevens in het systeem niet juist lijken te zijn, verschijnt de tekst 'Car-Pass fout  Gelieve opnieuw na te kijken'. Kijk dan best of er toch niets fout staat in de logingegevens van Car-Pass of de voertuiggegevens. Om te controleren of de gebruikersnaam en het wachtwoord van Car-Pass correct zijn, kan u met deze gegevens proberen inloggen op de website van Car-Pass. Als dat lukt, zijn de gegevens alvast correct.

Als de databank van Car-Pass niets kan terugvinden voor de voertuiggegevens, kan de tekst ‘Car-Pass fout’ verschijnen. Als u uw muis over de tekst laat staan, komt er normaal een boodschap tevoorschijn met meer informatie over het probleem.

Als u opnieuw wil proberen om de link met Car-Pass op te halen, klik dan op het blauwe zinnetje rechts van de foutmelding.

Als u geen problemen in de gegevens in Carflow Manager kan terugvinden, maar het ophalen van de link mislukt toch, dan kan u contact opnemen met het supportteam van Carflow via telefoon of mail. Het team kan het probleem controleren en eventueel verder onderzoek laten doen door het ITC-team. Geef hen zeker de volgende informatie:
- voor welk bedrijf u werkt
- welke foutmelding u krijgt van Car-Pass
- bij welk(e) voertuig(en) het probleem zich voordoet